Trendy v líčení na Jar – Leto 2016

V sezóne jar-leto 2016 bude hlavným prvkom líčenia…nedostatok dokonalosti. Je to viditeľné predovšetkým v očnom líčení a aplikácii očnej linky alebo tieňov. Klasická rovná línia na viečkach pomaly vychádza z módy. Jej miesto zaberá hrubá, nepravidelná a extravagantná línia vo viacerých farbách. Veľmi módne budú škvrny, fliačiky a bodky vo vonkajších kútikoch oka a na viečkach. Výrazné linky sa môžu nakresliť hneď pod oblúk obočia a na záhybe oka.

V roku 2016 budú dominovať matné pery. Môžeme zabudnúť na lesklé alebo trblietavé šupinky a čiastočky v rúžoch. Najnovší trend je zbavený lesku na pery, avšak tie sú namaľované rúžom v intenzívnych farbách. Môžeme očakávať veľký návrat, takzvaného ombre efektu na perách. Tento rok bude dominovať červená, vínová, modrá a zlatá farba, ktoré sa perfektne hodina k jemnému očnému líčeniu a tzv. „nahému líčeniu“.

Ďalšiou kozmetickou novinkou v sezóne jar-leto budú veľmi dlhé mihalnice. A nie je to len o individuálnych umelých riasach alebo pásoch. Mihalnice môžeme namaľovať aj s očnou linkou alebo čiernou ceruzkou. To nám dodá možnosť vytvoriť rôzne druhy tvarov a veľkostí nových rias. Ak sa rozhodneme pre dlhé, čierne a zaujímavé mihalnice, potom musí byť zbytok líčenia tlmený.

Čierne mihalnice budú vyzerať skvele s ďalším top trendom roku 2016, čiernymi očnými tieňmi. Môžu sa naniesť na viečko alebo nad záhyb ako línie alebo veľké škvrny. Rozmazané nad viečkom vám dodajú silný make-up – perfektný pre odvážne dievčatá. Navyše, vytvoríme očný make-up v bollywoodskom alebo rock’n’rollovom štýle. Divoký vzhľad sa dá zjemniť nanesením štipky brokátového pigmentu do vnútorného kútika oka.

Jar a leto sú obdobím intenzívnych a šťavnatých farieb. Rovnaké je to aj pri líčení. V roku 2016 bude najmódnejší viacfarebný očný make-up; modré, sivozelené a ružové odtiene budú prevládať. Výzor by mal pripomínať čerstvosť, energiu, zábavu a jarnú atmosféru. Ale aj tento make-up je skôr určený pre odvážne dievčatá.

Jeden zo zaujímavejších trendov v líčení je brokát na očnom viečku. Pomocou očnej linky alebo tieňa môžeme vytvoriť farebný a módny výzor. Brokát by sa mal nanášať na celé viečko a nad viečko, pozdĺž línie rias alebo do jedného z očných kútikov. Ak sa rozhodneme kúpiť si túto kozmetiku, mali by sme sa zásobiť aj dobrým odličovačom, ktorý odstráni všetky malé čiastočky.