Rýchly a bezpečný opálenie – ako vás to naučiť?

Opálenie a spojené s ním zdravie a vzhľad je často dôležitou súčasťou kozmetickej starostlivosti pre mnohých ľudí. Môže to byť veľa práce a času a ak sa rozhodnete pre opálenie, je dôležité vziať do úvahy bezpečnosť. Mnoho domácich výrobkov a metód môže mať nežiaduce účinky na vašu pokožku, ako je spálenie, vyrážka alebo predčasné starnutie.
Pred použitím akejkoľvek opaľovacej metódy je potrebné si uvedomiť riziko spojené s ultrafialovým žiarením a vyhnúť sa mýtom týkajúcim sa opaľovania. Tu vám predstavíme niektoré bezpečné a účinné spôsoby, ako dosiahnuť želaný odtieň ako rýchlo, tak aj bezpečne.

Vyhnite sa slnečnému žiareniu

Najčastejšou chybou, ktorú ľudia robia, je myslieť si, že sú odolní voči slnečnému žiareniu. Ak ste náchylní na spálenie, stojí za to byť opatrní a vyhnúť sa slnečnému žiareniu najmä v období od 10: 00-16: 00, kedy je najsilnejšie. Tiež je dôležité mať na pamäti, že voda a piesok odrážajú UV žiarenie, a preto by ste sa mali vyhnúť expozícii slnečnému žiareniu cez deň.

Vyhnite sa UV-lampám, pretože vyžarujú veľké množstvo žiarenia, ktoré môže mať vážne účinky na zdravie, najmä pre problémy s kožou. Predtým, než začnete s UV-žiarením, je dôležité navštíviť svojho lekára a získanie správnych informácií a rady ohľadom bezpečnosti.

Vyskúšajte domáce metódy opaľovania

Je tu veľa domácich metód, ktoré sú vhodné pre rýchle a bezpečné opálenie. Jednou z nich je použitie domácej masky s citrónom, ktorá obsahuje kyselinu citrónovú, ktorá je známa za schopnosť opáliť pokožku. Uistite sa, že sa opláchnite citrónom predtým, než sa dostanete do slnečného svetla, pretože to vám pomôže udržať si opálenie dlhšiu dobu.

Kokosový olej je ďalšou domácou metódou opaľovania. Je známe, že kokosový olej zvyšuje UV odolnosť pokožky, takže sa najlepšie hodí pre ľudí, ktorí sú náchylní na spálenie. Použite ho radšej pred tým, ako sa vyberiete na súmrak, aby sme mohli minimalizovať UV žiarenie.

Kurkuma má dobré antioxidačné vlastnosti a môže pomôcť vo vašom procese opaľovania. Na získanie želaných výsledkov môžete smiešať kurkumu s mliekom, aby ste ukázali biely odtieň na pokožke. Pridajte do zmesi trochu citrónovej šťavy, aby sa vám mohlo dariť lepšie.

Poraďte sa s odborníkmi

Ak sa rozhodnete pre niečo podobné ako solárium alebo UV-tanning, je potrebné venovať pozornosť nasledujúcim tipom pre zdravé a bezpečné opálenie:

• Vyhnite sa príliš častému soláriu – je dôležité si uvedomiť, že príliš veľa UV-žiarenia môže mať škodlivé účinky na vaše zdravie.

• Uistite sa, že nájdete bezpečné solárium – hľadajte solárium, ktoré má certifikáciu a používa bezpečné UV-žiarenie.

• Choďte na solárium s kvalifikovaným personálom – trénovaní odborníci vám môžu poradiť a odporučiť vám najlepší spôsob použitia solária.

• Pokúste sa nepoužívať solárium viac ako raz za týždeň – akékoľvek častejšie opaľovanie môže mať škodlivé účinky na vaše svetlejšie pokožke.

• Použite ochranný krém s SPF-om – je dôležité používať krém s vyššími SPF, aby ste chránili svoju pokožku pred škodlivými účinkami ultrafialového žiarenia.

Vyhnite sa týmto rizikám

Škodlivé informácie o opaľovaní sú tiež častou zložkou, ktorú by ste mali vážne brať do úvahy. Mnohí ľudia používajú domáce atramentové prípravky, ktoré môžu poškodiť vašu pokožku. Atramentové prípravky obsahujú rôzne chemikálie, ktoré môžu byť veľmi škodlivé a môžu tiež spôsobiť alergickú reakciu. Ak sa rozhodnete pre túto metódu, ubezpečte sa, že vždy predídete alergickej reakcii.

Ďalším