Kozmetické hlinky: výhody, praktické využitie a typy

Kozmetické hlinky sú jednou z najstarších prírodných látok, ktoré ľudia využívali na kozmetiku. Hlinky sú často vítanou účinnou zložkou rôznych kozmetických výrobkov a procedúr pre urýchlenie regenerácie, prejasnenie a hydratáciu pokožky. Ak si chcete vyrobiť domácu kozmetiku, môžete do nej pridať hlinku a dosiahnuť profesionálne výsledky. Čo sú vlastne hlinky, aké typy existujú a prečo by ste mali ich využívať?

Čo sú kozmetické hlinky?

Kozmetické hlinky sú druh prírodných minerálov, ktoré sa nachádzajú v minerálnych bahnách pochádzajúce z oblakov, morenej formácie a iných prírodných prvkov. Hlinky sa transformovali na kaolín, smectite, montmorillonite a kremičitá hlinka. Hlinky sú bohaté na síru, zinok, draslík, vápnik, horčík, železo a sodík. Tento bohatý minerálny základ ponúka mnohé problémové výhody pre pokožku a vlasy.

Výhody kozmetickej hlinky

Kozmetická hlinka sa využíva na mnoho rôznych účelov, vrátane starostlivosti o pleť, hydratácie, vyrovnávania vrások a tónovania pleti. Ďalej, hlinkové obohatené veci sú vyhľadávané pre svoju schopnosť vytvárať antioxidačné importanty, ktoré chránia pokožku, a pre svoju schopnosť zachytiť látky, ktoré poškodzujú pokožku. Tieto látky zahŕňajú častice usadeného prachu, toxíny, nečistoty a baktérie. Zaistí, že naša pokožka bude čistá a udrží ju vzdušnú, čo môže prispieť k tomu, aby predchádzali exacerbáciám a znecitliveniu pokožky. Hlinka má silné upokojujúce a detoxikačné účinky, ktoré pomáhajú udržať pokožku mladistvou, bylinky a hydratovanou. Udržiavanie mladosti a sviežosti pleti je jednou z výhod využívania hlinky vo vašej rutine starostlivosti o pleť.

Kozmetická hlinka má vysoké antiseptické a exfoliačné vlastnosti a môže sa vytvoriť do pastovitého stavu, ktorý sa často používa ako spôsob matenia pleti. Hygienický kaolín môže dokonale absorbovať produkty pre starostlivosť o pleť bez akéhokoľvek produktového lepenia, čo môže vytvoriť lesklý povrch pokožky. Pri dodržiavaní správnej rutiny starostlivosti o pleť je bežné vidieť znateľné zníženie počtu známok a pigmentov, ktoré v slnečnom svetle sú najviac reagujúce na kozmetickú hlinku.

Hlinka môže byť tiež užitočná pre ľudí s teplotou pleti alebo mastnou pokožkou. Pri mastnej pokožke zvyčajne dochádza k zlému vylučovaniu hormónov a k väčšiemu prísunu mazových žliaz. Nechcené produkty pre starostlivosť o pleť môžu spôsobiť akné alebo ucpaniu pórov. Kozmetická hlinka má vynikajúce absorbovacie schopnosti, ktorými môžete látky bez obáv vylúčiť z pleti. Používaním kozmetickej hlinky teda môžete pomôcť udržiavať pokožku suchú a čistú, nechtiac vylúčiť prebytočný maz a cudzie látky.

Aplikácia kozmetickej hlinky

Existuje mnoho spôsobov, ako môžete kozmetickú hlinku využiť svoju rutinu starostlivosti o pleť. Môžete ich pridať do gélového mlieka, ktoré sa môže používať ako vhodný exfoliačný prostriedok iba na ošetrenú pokožku. Mal by sa naniesť dávkou, pričom treba dávať pozor, aby nedochádzalo kmechanickému poškodeniu pokožky. Všetky tieto hlinkové produkty sa osviežia po každom použití a sú veľmi účinné v boji s niektorými prejavmi akné. Takisto sa môžu používať na boj s pigmentáciou a na obnovenie prirodzeného mladistvého tónu.

Okrem toho existujú aj domáce recepty, ktoré môžu používať na úpravu kozmetickej hlinky ako súčasti svojej starostlivosti o pleť. Napríklad: Hlinka je skvelým domácim regeneračným prostriedkom. Môžete si vyrobiť jemnú zmes hlinky a vody, ktorá bude jemne exfoliavať a hlboko hydratovať pokožku. Zmes hlinky sa môže použiť ako maska na slnečné spáleniny alebo ako prírodný exfoliant na odstránenie odumretej pokožky.

Typy kozmetickej hlinky

Existujú