Najhoršie Chyby Pri Poskytovaní Starostlivosti o Pleť A Spôsoby, Ako Ich Neprekročiť

Sledovanie dôkladnej starostlivosti o pleť je dôležité, aby sme zabránili problémom, akými sú akné, svrbivé lézie a iné prejavy znečistenej pleti. Mnoho centier sa usiluje dosiahnuť dokonalé ošetrenie pleti na vynútených čistiacich procedúrach a, bohužiaľ, nevynímajúci sa pri tom omyly, ktoré môžu napokon spôsobiť, že sa situácia skôr zhorší. Tu sú niektoré najhoršie chyby pri poskytovaní starostlivosti o pleť, ako aj spôsoby, ako ich vyhnúť.

Nedodržiavanie Čistenia Pleti V Deklarovanom Čase

Každý deň a bez ohľadu na to, či máte pokojnú alebo problematickú pleť, by sa mala dôkladne čistiť. Čistenie pleti zbaví pokožku mastenia a akýchkoľvek ostatných nečistôt a pomôže jej zostávať čerstvá a žiarivá. Nečistenie pleti vystavuje kožu citlivým pokožkám, akné a infekciám, ktoré môžu spôsobiť poranenie a dokonca i nežiadúce jazvy. Okrem toho, mastná pokožka sa zvyčajne reaguje jemnou bolesťou, svrbením a nepohodlím. Aby ste tomu zabránili, určite si odložte čas na čistenie svojej pleti každý deň, aby ste si mohli vychutnať jej dobrý stav.

Používanie Nevhodných Produktov Na Starostlivosť O Pleť

Kvalita produktu je veľmi dôležitá. Najvýhodnejšie je, ak používate len produkty vyrobené s prírodnými ingredienciami, ako sú oleje rastlinného pôvodu, byliny a iné kozmetické prísady. Ideálny produkt by mal tiež obsahovať seboregulačné aj antioxidačné látky, ako sú vitamíny A, E a C. Ak si vyberiete prírodné produkty, mali by ste sa tiež uistiť, že sú hypoalergénne a že nezanechávajú na pokožke film. Avšak, ak používate produkty vyrobené z drsných látok, akými sú isopropylalkohol a chemikálie, môžu sa na pokožke objaviť podráždenia a vážne poškodenie.

Vynechaný Krok Poskytovania Starostlivosti O Pleť

Gély na čistenie, toniká, pleťové mlieka, masky a výživné krémy majú navzájom spolupracovať, aby sa dosiahol úspech, preto, ak vynecháte nejaký krok, môže to obmedziť pozitívny účinok. Každý krok má určitý účel; napríklad, gél na čistenie pomáha odstrániť akné a nečistoty, tonikum obnovuje PH pokožky a pleťové mlieko má mäkké a upokojujúce účinky. Keď vynecháte krok v procese, môžete znížiť účinnosť ostatných produktov. Používaním všetkých produktov odporúčaných v starostlivosti o pleť zaručíte svojej pokožke, že dostane dostatočnú výživu a hydratáciu.

Iba Používanie Príliš Studených Alebo Príliš Horúcich Produktov

Vody s príliš studenou alebo príliš horúcou teplotou, môžu dlhodobo poškodiť. Príliš studená voda môže znížiť hladinu lipidov vydychovanými zo strany kože, čo môže viesť k nadmernému sušeniu a lúpaniu. Na druhej strane, príliš horúca voda môže vyvolať podráždenie a začervenanie, najmä ak používate drsné produkty na čistenie. V strednej teplote vody je kľúčom ku kontrole mastnej pleti, pretože tento stav pokožky môže nepriaznivo reagovať na teplo. Ideálnou teplotou vody pre čistenie pleti je teplota miestnosti, a nie vyššia.

Čistenie Pleti Príliš Časté Alebo Príliš Zriedka

Je dôležité vedieť, koľkokrát denne sa má čistiť pleť. Časté čistenie pleti može mať za následok odstránenie prírodného mazu, ktorý zabraňuje poškodeniu pokožky. Ak sa však pleti neposkytuje dostatočná starostlivosť, pokožka môže sa postupne zahusťovať a stávať sa zaťaženou. V závislosti od typu pleti a dátumu exfolácie by mala byť investovaná stredná starostlivosť. Napríklad, pre mastnú pleť sa odporúča denne používať gél na čistenie a tonikum, zatiaľ čo suchá pleť by mala byť čistená raz až dva krát týždenne.

Príliš Silné Čistenie

Tvrdé čistenie pleti môže po