Ako sa starať o farbené vlasy? Pár tipov od milovníkov vlasov

Zosvetlené alebo farbené vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť – viem to, pretože si sama pravidelne farbím vlasy už niekoľko rokov. Často mením farby, odtiene a značky. Ak by som sa nestarala pravidelne o vlasy s tou správnou kozmetikou, mohla by som povedať zbohom mojim vlasom a vymeniť ich rovno za parochňu. :)

Ako obnoviť prirodzené pH našich vlasov?

Myslíte si, že farbenie vlasov s propagovanou farbou na vlasy, ktorá obsahuje (údajne) množstvo olejov a iných živín, je dosť? No tak to sa mýlite. Nezáleží na tom, aká dobrá je zvolená farba na vlasy, vždy naruší ich prirodzené pH, a preto je také dôležité obnoviť prirodzené pH vlasov. Ako na to?

Acidifikácia po farbení sa dá urobiť niekoľkými spôsobmi – s, ku farbe priloženým, kondicionérom (ktorý často len vyhodíme), pomocou dodatočného opláchnutia so zmesou na farbené vlasy alebo podomácky vyrobenou zmesou na opláchnutie. Ja osobne odporúčam opláchnutie s octom, ibištekom a šťavou z citrusu napr. citrónu. S touto zmesou si môžete opláchnuť vlasy hneď po farbení, ale dôrazne vám odporúčam, aby ste to robili aj medzi farbeniami (v mojom prípade je to viac menej raz za týždeň).

Ako sa starať o farbené vlasy?

Aj keď nie je veľmi dôležité ako často si umývame vlasy (ja si ich umývam každé tri dni), záleží na kozmetike, ktorú používame. Farbené vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť, takže používajte jemné produkty, bez silných saponátov, najlepšie s výťažkom z harmančeka. Tiež odporúčam šampón pre deti, ktorého základ tvoria prírodné a delikátne zložky. Ja ho používam, pretože od šampóu očakávam len umytie a výživu nechávam na iné prípravky.

Možno by ste mali vyskúšať aj metódu KŠK, čo je kondicionér-šampón-kondicionér. Prečo? KŠK je metóda, ktorá sa sústredí na správnu ochranu vlasov pred vymývaním farby, takže pred umytím vlasov si na nich nanesieme kondicionér (najlepšie so silikónmi), potom ich umyjeme s jemným šampónom a znova nanesieme kvalitný kondicionér alebo masku na farbené vlasy.