Ako sa správne starať o vlasy?

Nie je to také ľahké ako sa zdá. Umývate ich, češete ich, nanášate kondicionér a stále bez výsledku. Asi každý z nás má deň, kedy sú vlasy v zlom stave. Niečo nám trčí na jednej strane, neviete ich vyčesať na druhej… Ak to už nikdy viac nechcete absolvovať, potom čítajte nižšie, ako by mala vyzerať správna starostlivosť o vlasy.

Ako, kedy a s čím si umývať vlasy?

Je to problém mnohých z nás a odpoveď je pritom veľmi jednoduchá. Umývajte si vlasy tak často, ako to potrebujú. Čo to znamená? Niektorí z nás si musia umývať vlasy každý deň a niektorí menej často. Všetko to závisí od typu vlasov a používanej kozmetiky. Vyberte si taký šampón, ktorý vyhovuje potrebám vašich vlasov a ktorý bojuje proti lupinám, vysúšaniu a mastným vlasom. Rovnako dôležité je aj ako si umývame vlasy. Naneste šampón na mokré vlasy a pomocou brušiek prstov masírujte pokožku hlavy. Umyte si vlasy dva razy, pretože len vtedy sa úplne zbavíte lupín, séba a iných nečistôt. Opláchnite si vlasy studenou vodou na uzatvorenie kutikúl vlasov.

Načo slúži kondicionér?

Je doplnkom celého procesu starostlivosti o vlasy. Mal by sa voliť podľa typu vlasov a pokožky hlavy. Kondicionér zlepší stav vlasov, uzavrie kutikuly, pomôže v nich udržať vodu a uľahčuje ich česanie. Mal by sa nanášať na umyté, stále mokré vlasy, asi od polovice ich dĺžky po konce. Po niekoľkých minútach sa musí prípravok opláchnuť. Musíte to urobiť veľmi dôkladne, aby zvyšky nezaťažovali pramene, nespôsobovali podráždenie alebo nemastili vlasy a pokožku hlavy.

Fén, žehlička a kulma sú vaši najväčší nepriatelia!

No, možno nie tak celkom. Avšak, suché teplo zbaví vlasy vlhkosti a určite nezlepší ich stav. Pramene budú suché, matné a krehké a objavia sa aj rozštiepené končeky. Musíte prestať používať fén, žehličku alebo kulmu? Nie, ale používajte ich opatrne. Pred štylizáciou chráňte vlasy pred teplom nanesením ochrannej kozmetiky. Fén držte v 20cm vzdialenosti od hlavy a po vyžehlení vlasov a kulmovaní na nich naneste nezmývateľný kondicionér alebo inú hydratačnú kozmetiku.